Tips tegen een writersblock + blogideeën

IMG_2372[1].JPGTijdens mijn examens was ik gestresst, maar ook gefocust. Alleen ik was gefocust op mijn examens en dacht vrijwel niet aan mijn blog. Daardoor zat ik een paar keer ’s avonds gefrustreerd achter mijn laptop omdat er de volgende dag weer een artikel online moest komen. Dat resulteerde in niet erg hoge kwaliteit artikelen die snel afgeraffeld en ook niet overgelezen waren. Ik wist ook geen onderwerpen meer en kwam dan maar op de proppen met artikelen met rijtjes van internet geplukte foto’s, zoals dit artikel. Begrijp me niet verkeerd, zulke artikelen kunnen heel leuk zijn en dit artikel is nog redelijk oké geworden, maar als iemand 10x achter elkaar zo’n artikel zou maken, zou ik diegene per direct ontvolgen. Dat wil je natuurlijk niet, daarom hier een aantal tips om van je writersblock af te komen!

Buffer
Dit is niet echt een tip om van je writersblock af te komen, maar geeft je wel wat ruimte en tijd om dat te doen, wat je een heleboel stress kan schelen. Zorg ervoor dat je altijd  twee of drie concepten helemaal uitgewerkt hebt, kant en klare artikelen die je zo online kunt zetten als het nodig is. Veel bloggers werken langer vooruit, maar het hangt er vanaf hoe vaak per week je een blogpost online zet. Ik post twee keer per week, dus met drie artikelen kan ik anderhalve week vooruit! Als er bijvoorbeeld ineens een belangrijke deadline van werk, school of studie voorbijkomt is het wel prettig als je je daar volledig op kunt focussen, zonder je zorgen te maken over dat artikel dat morgen af moet zijn. Vooruit werken is een must voor bloggers.

Pauze
Af en toe heb je gewoon even pauze nodig. Sluit je browser en laptop af en besluit om even een week niet meer te bloggen. Na een tijdje merk je dat je weer zin krijgt in bloggen en zie je overal inspiratie in. Hou dan nog even vol. Het heeft geen zin om direct je eerste ideeën uit te werken en dan weer zonder te zitten. Rond eerst andere projecten af, ruim op (je huis, telefoon en hoofd) en maak je to-do list af. Dit geeft je rust in je hoofd, waardoor je je straks weer volledig kunt concentreren op je blog.

Afleiding
Aansluitend op het vorige punt: Ga even wat anders doen in die pauze. Maak niet alleen je to-do list af, maar ontspan ook. Ga lekker een stuk wandelen, skeeleren of fietsen. Je kunt natuurlijk ook een serie kijken in bed, maar dit helpt vaak weinig tegen een inspiratie-block in je hoofd. Tijdens een half uurtje wandelen kun je heerlijk je gedachten laten wegdwalen en wie weet komt er dan wel iets bij je op. Na dat wandelen nog steeds geen idee? Geen zorgen! De focus ligt op jou en niet op je artikelen. Wandelen met het idee van ‘nu moet ik wel iets bedenken’ helpt ook niet, daar raak je alleen maar gestresst van.

Zoek de inspiratie op
Je hebt het hele internet tot je beschikking. Pinterest en WeHeartIt zijn enorme inspratiebronnen, maar ik haal zelf vooral mijn inspiratie van andere bloggers. De meeste volg ik via Bloglovin’. Het is heus niet zo dat ik de content van andere bloggers steel en dat raad ik ook niemand aan, maar soms heb je gewoon ook wat te vertellen over hetzelfde onderwerp of brengt een lijstje of brengt een tip je op ideeën.

Schrijven
Schrijf elk idee dat je hebt op. Zo heb je altijd wat ideeën achter de hand. In noodgevallen kun je altijd nog de minder goede concepten uitwerken. Een keer een minder goed artikel is ook niet erg. Een tag, challenge of gewoon een mooie foto kan ook al een leuk en luchtig artikel opleveren. Maar als je echt even geen ideeën hebt, kun je ook zo maar beginnen met schrijven of misschien iets tekenen. Zet een pen of potlood op het papier, trek wat lijnen, zet wat willekeurige woorden neer of schrijf over wat je de afgelopen dagen hebt gedaan. Wie weet komt er zo wel een idee bij je op.

Artikelen met inspiratie
Er zijn een heleboel bloggers die artikelen hebben geschreven met ideeën voor wanneer jij niks meer weet. Je kunt altijd op deze artikelen terugvallen voor tips. Ik zal er een paar voor je op een rijtje zetten.
Geen inspiratie? Hier heb je 70 ideeën voor een artikel! -Blogchick
35 geweldig titel templates voor je artikelen -Blogchick
Blog ideeën. Twee jaar aan content -Blogtrainer
50 onderwerpen voor je blog: Persoonlijk en lifestyle- Ze.nl
50 blogpost ideeën voor als je geen inspiratie hebt- Loving life is easy

Zo. Nu kun je weer even vooruit. Heb je alsnog geeeeeen idee waar jij over moet bloggen? Vraag je lezers om hulp! Er zijn vast dingen die zij nog van jou willen weten. Ben je een beginnend blogger en heb je nog wat moeite met je blog op gang krijgen? Let me know, misschien kan ik helpen! (Al is er nog heel veel dat ik ook moet leren, want who am I kidding, ik ben zelf nog een beginnend blogger.)

Wat doe jij bij een writersblock?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s